Saltar al contingut

Xefs que van canviar la nostra forma de menjar

  • Xef
  • 5 minuts de lectura
S'estima que el primer llibre de cuina registrat seria de l'any 1700 aC a l'antiga Mesopotàmia: una col·lecció de receptes documentades a quatre taules d'argila. Al llarg de la història, les famílies i els pobles han transmès la seva gastronomia a través de generacions per receptes en llibres o memoràndums escrits a mà, fet que va permetre que heretem sabors del passat. Més recentment, va sorgir el fenomen del xef cèlebre.
A principis del segle XIX, un francès anomenat Marie-Antoine Carême, es va fer famós per cuinar per a Napoleó Bonaparte i altres membres de la reialesa europea, i publicar llibres de cuina. Possiblement aquest hagi estat el primer xef famós.
Des dels llibres de recepta fins als programes de cuina, a les classes de gastronomia i les mostres en xarxes socials, els xefs estan canviant què i com mengem. 

Jamie Oliver

Luego de trabajar en el restaurante londinense “The River Café” en Fulham, el xef britànic Jamie Oliver se hizo conocido por “The Naked Chef”, un programa televisivo que comenzó a transmitirse en la BBC en 1999, y también por “Jamie at Home”, cuyo contenido se centró en crear platos simples con ingredientes de calidad. 
Tras cautivar al ex primer ministro británico Tony Blair y a los críticos de gastronomía, Oliver defendió la idea de ofrecer almuerzos escolares más saludables para todos los chicos del mundo. En programas de televisión como “Jamie’s School Dinners” y “Jamie Oliver’s Food Revolution”, el chef visitó escuelas en Inglaterra y Estados Unidos para enseñar al personal de cocina y a los niños sobre alimentación nutritiva.
El seu èmfasi en el menjar sa i nutritiu va continuar en l'exercici gastronòmic dels seus restaurants, programes televisius i llibres de cuina. Entre ells, els més coneguts i traduïts a l'espanyol són La cuina de Jamie OliverReceptes sanes per a cada diaCuina sana en família, i la seva última obra, Veg. Receptes fàcils i delicioses amb verdures.

Anthony Bourdain

Anthony Bourdain va ser un cap de cuina, presentador de televisió i escriptor nord-americà. Es va formar a l'Institut Culinari d'Amèrica, va treballar més de trenta anys en restaurants i va ser cap de cuina del va restar novaiorquès Brasserie Les Halles. Durant aquest treball a la Brasserie, va escriure el 1999 un article per a la revista The New Yorker titulat “No mengis abans de llegir això”, en què detallava aspectes foscos de la indústria gastronòmica. Mesos més tard ho va incloure a la feina que el portaria a la fama mundial.
Su trabajo televisivo le valió fama y elogios en todo el mundo y cambió la forma en que muchos estadounidenses pensaban la comida. En sus programas “Sin reservas” y “Partes desconocidas”, Bourdain viajó mucho para hablarle a la gente sobre la comida y cómo se cruzaba con sus identidades, culturas y políticas. En ellos, desafió la idea extendida de que la buena comida pertenecía exclusivamente a los restaurantes caros, blancos y occidentales, hablando tanto con dueños de restaurantes como con vendedores ambulantes, y mostrando platos de distintos orígenes.
Su trayectoria fue reconocida con un premio Peabody en el año 2014 y seis premios Primetime Emmy a las Artes Creativas; dos en cinematografía de no ficción por “Sin reservas” (2009 y 2011) y cuatro consecutivos en espacios informativos por “Partes desconocidas” (de 2013 a 2016). 
A més dels best-sellers Confessions d'un xef i Cru, es poden trobar altres obres de l'autor traduïdes a l'espanyol, com Appetites Menjar, viatjar descobrir, una guia de menjar internacional.

Francis Mallmann 

És un cuiner, empresari gastronòmic, conductor i escriptor argentí. A Llatinoamèrica, el seu nom no necessita una presentació, els plats rostits, els restaurants, els premis i les aparicions en llibres i programes ho antecedeixen.
Va començar la seva carrera com a cuiner sent molt jove en un vaixell per a turistes al Llac Nahuel Huapi. Amb tot just vint anys va començar a manejar un restaurant amb una sòcia, i després se'n va anar a París, on va treballar com a aprenent en restaurants de nouvelle cuisine sota les ordres de Roger Vergé i Alain Senderens. En tornar a Argentina, va treballar en diferents restaurants aliens i propis, on també va fer classes de cuina.
Actualmente, dirige restaurantes en Argentina y Uruguay, entre ellos, “Patagonia Sur” en el barrio de La Boca (Buenos Aires), “Francis Mallmann 1884” en Godoy Cruz (Mendoza) y “Garzón”, ubicado en la localidad uruguaya homónima.
El 1983 va començar a treballar a la televisió ia partir del 2006 va conduir diversos programes televisius al canal ElGourmet. amb Francis Mallmann”, “Patagonia meva”, “La Ruta blava”, “Els focs a París”, “Vents del Sud” i “Misteris de l'Iberà”. El 2016, va ser protagonista d'un dels capítols de la sèrie documental “Chef's Table”.
El 1984 va publicar el seu primer llibre, La cuina a l'instant. Des d'aquell moment, va publicar nombrosos llibres sobre gastronomia, especialment sobre tècniques de rostit i cuina a foc obert. Entre els seus llibres més famosos hi ha Terra de focsSet focs i Mallmann en flames.

T'ha agradat aquest contingut?

Fes clic a les estrelles per puntuar-ho!

Puntuació mitjana: 5 / 5. Vots totals: 4

Fins ara, no hi ha vots! Sigues el primer.

Ja que t'ha agradat aquest contingut...

Segueix-nos a les xarxes socials!

Sentim que no t'hagi agradat!

Com podem millorar?

Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots els comentaris

Copyright © 2024 Cocina Caprice

Tots els drets reservats

Queda prohibida la reproducció total o parcial

dels continguts d'aquesta web

0
Què en penses? Si us plau, escriu la teva opinióx
()
x