Saltar al contingut

Els grans xefs a domicili s'apunten a la cuina vegetariana gurmet

Ja s'ha acabat la mala relació de la cuina vegetariana gurmet amb els grans xefs estrellats que estimaven la cuina tradicional d'estrelles michelin.
El bon xef professional, el xef a domicili, el cuiner professional, tothom s'apunta a una taula més verda!

La cuina vegetariana gurmet ja és una realitat

Des de París passant per Barcelona i arribant a Milà, comencen a ser familiars als amants de l´alta cuina i als xef a domicili conceptes com la gastrobotànica, la cuina silvestre o la biodinàmica per als gustos gurmet. 
Ja no només parlem d'un bon filet, també de com ha d'estar fet un bon hummus o un caneló vegà, conceptes que abans no entraven al nostre imaginari d'un àpat d'alt nivell.

La cuina vegetariana internacional

Un menú vegà de tres plats mínim és molt comú per a xef professionals que vulguin trobar un nou gust que es difon cada dia més.
Només cal pensar en èxit que va tenir el llibre de Jean-Christian Jury, Cuina Vegana, un monogràfic on figuren les receptes de grans xefs internacionals com Xavier Pellicer o Michael Bras.

La cuina vegetariana gurmet és un repte per al xef

Si la cuina vegetariana ha començat a difondre's per motius saludables, i els primers pioners dels grans cuiners professionals la proposaven com a alternativa més healty, avui ja no és així.
La cuina vegetariana i vegana s'ha imposat als fogons dels grans xef a domicili perquè ja està considerada com una cuina fresca, saborosa, plena de matisos, i fins i tot més difícil de fer. Per a un cuiner professional està vista com un repte, fer un plat que convenç al sabor sense l'ajuda dels greixos animals. Cal tenir més art.

Cuina vegetariana gourmet: Natura i plaer

¿La prueba? El chef Joël Robuchon en París, dos estrellas Michelin, pleno barrio de Saint Germain, lanzó un menú vegano y sin gluten llamado “Food & Life”.  Y el concepto clave de la nueva moda es lo de una “cocina de verduras y de placer” o de “naturalidad”. 
Ja no tracta ni de dieta ni de sacrificis, es tracta més de recuperar sabors purs i en contacte amb la natura, sense la mediació de les aportacions de tot allò que deriva del greix animal. Un exemple són les nates que als anys 80 estaven molt de moda.

Exercici de tècnica amb la cuina vegetariana gourmet

Un bon xef a domicili sap que reproduir les mateixes sensacions al paladar és tot un repte. Les textures de la cuina verda són més cruixents, la tova i la sedositat de les salses i dels fons a base del greix animal només es poden reproduir tenint molta tècnica.

La cuina vegetariana no és tota igual

Com en tot hi ha molta varietat i quan un xef professional ens parla de vegades ens cal una mica d'ajuda. La cuina vegetariana i vegana s'estan complicant cada dia més. Els cuiners professionals sempre aporten més especificacions i tècniques innovadores que l'estan elevant en sabors i modalitats de preparació.
Cuina silvestre significa aprofitar al màxim bolets i altres fruits silvestres a les temporades que els boscos ens els ofereixen generosament.
Gastrobotànica, significa fer servir arrels, llavors, fruits, tiges, flors, als plats, donant vida a una cuina inesperada!
Biodinàmica a la cuina, és una pràctica que prefereix les receptes on es facin servir només productes de temporada segons el calendari lunar.
Plats raw i cuina raw significa evitar el més possible la cocció, tot allò que es pugui menjar cru serà preferible per conservar els nutrients.

T'ha agradat aquest contingut?

Fes clic a les estrelles per puntuar-ho!

Puntuació mitjana: 5 / 5. Vots totals: 9

Fins ara, no hi ha vots! Sigues el primer.

Ja que t'ha agradat aquest contingut...

Segueix-nos a les xarxes socials!

Sentim que no t'hagi agradat!

Com podem millorar?

Subscriu-te
Notificar de
1 Comment
Comentaris en línia
Veure tots els comentaris
Alexandre Sancho
2 months ago

El menjar vegetarià està de moda però moltes vegades no és tan sa com la gent pensa.

Copyright © 2024 Cocina Caprice

Tots els drets reservats

Queda prohibida la reproducció total o parcial

dels continguts d'aquesta web

1
0
Què en penses? Si us plau, escriu la teva opinióx
()
x