Saltar al contingut

El món en un ravioli

  • Ingredients
  • 2 minuts de lectura
Són especialitat del nord d'Itàlia, on van aparèixer al segle XVI. La llegenda explica que, com tantes coses, els va portar Marco Polo de la Xina: els wantan serien els ancestres directes dels ravioli. 
Buenos Aires, és sabut, és la ciutat més gran de Itàlia. Heretem les pastes dels nostres avantpassats italians, immigrants que ens van regalar aquesta dita quotidiana “engordant” i els ravioli com a luxe diumenge.
Una pasta lleugera, cuita al punt exacte, ni pegat ni un dur engrut, emplena amb diverses opcions, que s'acompanya històricament amb estofat de carn -petet de llarga cocció que perfuma els matins del diumenge-.
Encara que a les cases de pastes es formin llargues files els diumenges per aprovisionar-se de raviolis, no sempre són bons. En la majoria dels casos són mediocres, de caràcter gairebé industrial.
No és fast food. Les ties i àvies previsores pastaven la pasta dissabte a la nit, la deixaven assecar i diumenge l'emplenaven amb el que fos. La meva àvia genovesa, Teresa Sangiacomo, ho feia amb cervells i espinac.
Si es vol col·laborar amb el mite de Marco Polo, cal comprar raviolis al Barri Xinès de Belgrano. Recomano els raviols farcits de porc que es cuinen al vapor i després es dauren a la planxa.
Al barri de La Boca és tradició emplenar-los amb el yuyo verd borratja. I és que el planeta ravioli i els seus farcits és infinit. Ni parlar de les altres pastes farcides com els cappeletti, tortellini, agonolotti & cia.
Respecte de les salses, les favorites són la salsa bolonyesa, mantega amb sàlvia, el pesto o, simplement i cada cop més, oli d'oliva, alfàbrega i nous -és a dir, la lleugera desconstrucció d'un pesto-.
Recordo els millors ravioli de la meva vida: a cada escapada parisenca al Vaig marxar de la rue Maubert, se'ls comprava a un posat que només venia productes del sud de França, característics del Mediterrani.
Eren mínims i deliciosos, ruixats amb oliva de la mateixa regió. Ja a casa, els acompanyava amb un rosé de la Provence. També és sabut: Niça va ser alguna vegada va ser italiana i romanen els seus sabors.
Després d'un passeig per EuropaAmèrica i Àsia, hem resumit gairebé tothom en un ravioli.

T'ha agradat aquest contingut?

Fes clic a les estrelles per puntuar-ho!

Puntuació mitjana: 5 / 5. Vots totals: 13

Fins ara, no hi ha vots! Sigues el primer.

Ja que t'ha agradat aquest contingut...

Segueix-nos a les xarxes socials!

Sentim que no t'hagi agradat!

Com podem millorar?

Etiquetes:
Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots els comentaris

Copyright © 2024 Cocina Caprice

Tots els drets reservats

Queda prohibida la reproducció total o parcial

dels continguts d'aquesta web

0
Què en penses? Si us plau, escriu la teva opinióx
()
x